TARİHÇE

Okulumuz 1961 yılında 1780 metrekare alana, ilkokul olarak yapılmıştır. Normal eğitim yapılmaktadır. Derslik başına ortalama 9 öğrenci bulunmaktadır. Eğitim öğretim bilgi teknolojileri ile desteklenmektedir. Bütün sınıflarımızda etkileşimli tahta bulunmaktadır. Öğrencilerimizin bilgi ve görgülerini arttırmak için sürekli etkinlikler tertip etmekteyiz. Bina olarak betonarme yığma binadır. 1996 yılında 8 derslikli yeni binamız yapılmıştır. 1997 yılından itibaren okulumuzda ortaokul öğrencileri de eğitim almaya başlamıştır. 2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemi ile okulumuz Alan İlkokulu ve Alan Ortaokulu olarak ayrılmıştır ancak fiziki şartların yetersizliği nedeniyle aynı binada tek müdürlük olarak eğitime devam etmektedir. Okulumuzun bina durumu ve özellikleri bakımından okul binası betonarme şeklinde yapılmış olup iki katlıdır. İlk katta 4 sınıf ve öğretmenler odası bulunmaktadır. 2.katta ise 4 sınıf ve Müdür odası sistem odası bulunmaktadır. Okul ilk olarak sobalı olarak faaliyete geçmiş, daha sonra sobalı yeni bina yapılmıştır.  Binamıza sonradan kalorifer sistemi döşenmiştir.